Varför JJ Medias wordpress-underhåll är nödvändigt…

Att utföra underhåll på en WordPress webbplats är liknande som att utföra fordonsunderhåll eller till och med personliga

hälsoundersökningar hos läkaren. Det finns massor av rörliga delar som måste kontrolleras och finjusteras för att säkerställa att de fungerar korrekt, att säkerhetshot åtgärdas och att dina kunder får en upplevelse i världsklass. Om du inte underhåller det kommer du förmodligen att uppleva några av problemen som beskrivs nedan.

Sidan laddar långsamt

Sidorna laddas ofta långsamt om man inte underhåller hemsidan.

Minskad trafik

Vanligen kommer besökare som besöker din webbplats att inte stanna länge om sidorna laddar långsamt eller har fel. De har idag väldigt lågt tålamod kommer att lämna omedelbart och kommer troligen aldrig mer tillbaka. Detta är ett problem i sig själv, men hur snabbt människor lämnar din webbplats är ett mått som Google och andra sökmotorer använder för att avgöra kvaliteten av din webbplats och i sin tur avgör om de ska skicka besökare till din webbplats. 

Din webbplats kommer då att börja sjunka i rankingen, vilket är oroande eftersom ju lägre du ligger, desto färre besökare får du. 

Dessutom "läser" sökmotorer dina sidor och indexerar dem. När de hittar problem som trasiga länkar och långsamma sidor ser de med sina egna "ögon" att du inte levererar en bra användarupplevelse. Detta kommer också att minska din ranking. När skadan är skedd kan det ta lång tid att få upp din ranking igen.

Säkerhetsproblem

Forskning från en ledande säkerhetsföretag visar att en genomsnittlig webbplats attackeras 44 gånger per dag. Som innebär att cirka 18,5 miljoner hemsidor blir infekterade med skadlig kod varje dag. 

WordPress-teamet letar alltid efter nya attacker och släpper ständigt uppdateringar för att hålla ramverket säkert. Detsamma gäller Wordpress plugins. Om du inte håller din webbplats uppdaterad, så lämnar du din webbplats sårbar.

Tips: Uppdatera dina lösenord också regelbundet. En teknik som hackare använder kallas en "brute force attack". Det betyder att de sätter upp ett system som automatiskt går igenom alla potentiella lösenord tills algoritmen träffar rätt eller sparkas ut från din sida. 

På grund av detta vill du inte bara ha ett “ogissbart” lösenord. men även ändra på det regelbundet också. Använd gärna en lösenordsgenerator för att skapa något solidt och lägg in en påminnelse om att regelbundet byta ut det med några månaders mellanrum. Du bör också gå igenom och ta bort alla inaktiva konton på din webbplats.

WordPress-webbplatsunderhåll innebär oftast 5 olika basområden.

Eftersom Wordpress installationen består av många rörliga delar på en webbplats, så finns det många olika uppgifter som bör utföras regelbundet för att säkerställa att webbplatsen alltid är i toppform.

Uppdateringar av det WordPress kärnan.

Teamet bakom WordPress håller koll på allt som händer med säkerhetsrisker och uppdateringar så som olika webbläsare har gjort, plus kommer på nya sätt att förbättra basramverket. När de släpper en uppdatering är det för förbättra något av dessa områden, information om detta ser du i den aktuella uppdateringen. Det tar vanligtvis inte lång tid att installera en uppdatering, men att göra dem regelbundet kan vara avgörande eller åtminstone se till att din webbplats fortsätter att fungera som den ska.

Uppdatera dina plugins

Plugins tillhandahåller värdefulla funktioner och ökar funktionaliteten på din webbplats. De är gjorda av tredjepartsutvecklare som, som WordPress-teamet, helst övervakar för ändringar och gör justeringar av sin kod. Insticksprogram som är inaktuella kan sakta ner webbplatsen, minska funktionaliteten, utgöra säkerhetsrisker, etc. Uppdateringar av dessa kommer också att visas i din administratörspanel.

Kodningsjusteringar

Du känner till utrycket "För många kockar i köket?" Tyvärr innebär det ofta samma sak för webbplatser också. Å ena sidan har Google Chrome, Mozilla Firefox, Safari, Internet Explorer och alla andra webbläsare sina egna utvecklingsteam. Var och en gör sin egen grej och försöker ständigt eliminera säkerhetsrisker och förbättra användarupplevelsen. De släpper uppdateringar som kan ändra hur din webbplats fungerar i den webbläsaren. Utvecklarteamet på WordPress vanligtvis ganska bra på att övervaka ändringar och göra uppdateringar i wordpress ganska snabbt när en kodändring i en webbläsare påverkar hur WordPress-webbplatser fungerar, men samtidigt har alla dina plugins olika utvecklare också... 

Ibland rimmar inte all kod från de olika utvecklarna bra. En uppdatering av en webbläsare kan göra att en plugin går sönder. En uppdatering av plugin  A kan skada plugin B eller C. Att fånga alla dessa problem och förhindra att de orsakar verkliga problem för din webbplats eller dina besökare kan vara lite som att spela 3d shack.

Ett annat vanligt problem är dubletter – flera olika kodsträngar eller flera olika plugins som försöker utföra samma sak. Visst, det blir gjort till slut, men det skapar många flaskhalsar som gör att din webbplats laddar långsammt. Det sånna här tillfällen det verkligen lönar sig att ha professionell hjälp som sköter allt ditt WordPress-underhåll – börja med att hantera uppdateringarna och ta sedan itu med överraskningsproblem som ofta oundvikligen smyger sig in.

Regelbundna backuper

Vad skulle hända om du vaknade imorgon och hela din webbplats var borta eller om du har installerat flera uppdateringar samtidigt och en av dem totalt slog din sida ur drift, men du vet inte vilken av dem!? 

Dessa saker kan hända även om du alltid är försiktig, därför är det extra viktigt att se till att din webbplats säkerhetskopierar regelbundet. Om du inte är säker på hur du gör en säkerhetskopiering och återställer förlorad data, ta kontakt med JJ Media, så hjälper vi dig att hantera detta. Om du redan gör detta, bör ditt vanliga underhåll av webbplatsen omfatta kontroller för att säkerställa att dina säkerhetskopieringar har utförs på ett korrekt sätt.

Innehållsuppdateringar och rensningar

Google tenderar att ge webbplatser som har regelbundna uppdateringar mer plats, eftersom det är en indikator på att informationen på webbplatsen är aktuell. Dessutom föredrar dina besökare en ren webbplats som är lätt att navigera. Några saker att tänka på när du gör uppdateringar och rensningar är:

Ta bort skräppostkommentarer

  • Svarar på giltiga kommentarer - även om det bara är ett tack
  • Ta bort gamla eller inaktuella sidor som kan försämra din webbplats
  • Eliminera bloggar som du aldrig avslutat och lagt upp
  • Uppdatera innehåll och skapa nytt innehåll vid behov
  • Du bör också öka verksamheten med WordPress-webbplatsunderhåll
När du arbetar med någon traditionell hjälp med hemsidan så kommer de sannolikt att fokusera på de tidigare nämnda kärnområdena, saker som direkt relaterar till antingen; funktionalitet, säkerhet eller användarupplevelse. 

När du arbetar med ett företag som är specialiserat på digital marknadsföring och utveckling, bör ditt WordPress-underhåll inkludera aktiviteter som är utformade för att hjälpa växa ditt företag och även öka intäkterna.

Bli ihågkommen med hjälp av varumärkesbyggande strategier

Ja ert regelbundna WordPress-underhåll är nödvändigt, och här är varför... JJ Media Wordpress underhåll

Alla vet hur en Cola eller Pepsi-logotyp ser ut på grund av deras varumärkesansträngningar. Dessa logotyper finns på allt de producerar, från deras produkter till deras marknadsföringsmaterial och deras webbplatser också. Faktum är att även de röda nyanserna de använder skiljer sig något från varandra. 

Det är varumärkesbyggande och det är en viktig komponent för att få människor att känna igen dig, hjälpa dem att komma ihåg dig och odla lojalitet. Varumärkeselement, från dina valda färger till din logotyp hör till hela din webbplats.

Håll dig uppdaterad och intressant

Människor blir mer engagerade när de kan se att saker har förändrats. Till exempel,

 ett säsongsfoto på startsidan kan berätta för folk att det finns nytt innehåll. Det är också viktigt att uppdatera produktlistor och priser, särskilt bilderna.

Bli social

Bra innehåll kan öka social delning, men det händer bara när du gör det enkelt för människor att göra det. Att se till att dina sociala plugins fungerar korrekt och att tillhandahålla en stadig ström av delningsvärdigt innehåll kommer att få folk att sprida buzz för dig.

Få professionell WordPress-underhåll och support

Förhoppningsvis har du lärt dig varför underhåll och support för din WordPress-webbplats är viktigt – inte bara ur en funktionell synvinkel, utan också för att växa ditt företag. Om du är redo att ha en webbplats som stärker ditt företag,
Skrivet av
Alexander Kommel

Kontakt

Vill du boosta din online närvaro?
Kontakta oss så hjälper vi dig!
Email:
Hello@jj-media.se
Sociala Medier:
Kontaktformulär
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram